Szparagi w bułce tartej

dnia

DSC_4210Danie a la brzydkie kaczątko.

Smaczne, przesmaczne..rozpływające się w ustach…ale..brzydkie na zdjęciach. Niby można poprawić Photoshopem..lub przyozdobić czymś ..ale nadal na zdjęciach wychodzi kiepsko. A szkoda. Bo pyszne.

Znacie takie dania? Ja znam. I to kilka. Dziś jedno z nich.

Szparagi zasmażane w bułce. 

20130526-202233

1 pęczek zielonych szparagów

bułka tarta

masło

biały sezam

ząbek czosnku

Jak robić?

Szparagi obrać (obieramy do główki) ugotować na miękko w wysokim naczyniu. Tak by główki nie były zanurzone w wodzie. Wodę należy posłodzić i osolić – tak jak gotujecie fasolkę szparagową. Gdy z miękkie, wyjąć z wody. Masło rozpuścić na patelni. Gdy się rozpuści, dodać bułkę tartą i sezam i rozgnieciony czosnek. Wrzucić szparagi i posmażyć chwilę. Wyłożyć na talerz. Et voila:)

Dodaj komentarz