Cielęcina w kwaśnej zaprawie

Jest sobie blog. Jak chcecie blog kulinarny. Albo inaczej. Jest sobie blog i na pewno jest to blog kulinarny. Założony jest z potrzeby serca, z miłości do jedzenia. Jest to kolejny krok w hobby kulinarnym.

Mija czas. Zakładajmy, że dwa, trzy lata. Każdego dnia coraz więcej odwiedzin. Coraz więcej cyberznajomości, cyberprzyjaźni. I nagle TO. Złośliwe komentarze, mejle. A to że zdjęcie nie takie, a to że kompletnie nie umiesz gotować, a to że w ogóle nie znasz się na rzeczy i tak naprawdę “kończ Waść wstydu oszczęć”.

Zastanawiasz się od kogo takie komentarze? Dlaczego ktoś jest tak przełniony złośliwością i jadem i znajduje czas na takich komentarzy i mejli? Ja szczerze mówiąc tego nie rozumiem.

Jedynie co wiem, to…dziewczyny..ignorujcie to. Szkoda czasu na przejmowanie się takimi głupstawmi. Po prostu ktoś Wam zazdrości : )

Cielęcina w kwaśnej zaprawie

Mój mąż jest specjalistą od wszelakiego mięsiwa. Kiedyś oglądał program o jakiś Rosjanach..i poznał świetny przepis na mięso..w kwaśnej zalewie..z kiszonych ogórków.

Mówię Wam pycha!

Składniki

Kilka kawałek polędwicy cielęcej lub innego mięsa.

Woda z kwaśnych ogórków (po prostu ta woda ze słoików, która zostaje po kiszonych ogórkach)

pieprz

Koperek

Jak zrobić

Umyć mięso. Pokroić na mniejsze kawałki. Wrzucić do wody z ogórków. Zostawić na 2 dni. Mięso wyjąć, popieprzyć, wrzucić na rozgrzany olej. Smażyć do zarumienienia. Na koniec wrzucić pokrojony koperek. Podawać z surówką. Smacznego!!

Reklamy

One Comment Add yours

  1. Magda K. pisze:

    kusząca propozycja :)

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s