Ostatnio – urodziny Green Plums, a dokładnie Ani – pstrąg z parmezanową kruszonką

13 października, jakiś czas temu urodziła się Ania, autorka Green Plums. A w lutym tego roku poznała mnie. Mam nadzieję, że dobrze wspomina ten dzień:) I tak już razem..od paru mięsiecy piszemy dwie opowieści kulinarne:)

Ci, którzy mają to szczęście i znają Anię osobiście, z pewnością zgadzają się ze mna, iż jest ona delikatną kruszyną o ogromnym sercu. Zdziwieni? Ano tak, jeszcze nigdy nie spotkałam Ani osobiście. Wszystko omawiamy na facebooku lub telefonujemy do siebie.

Przyznać się jednak muszę, iż nie zazdroszczę tym szczęściarzom. Jeśli ja już teraz mam trudność z odejściem od komputera – bo rozmawiam z Anią bez końca (zawsze jest jakiś temat do omówienia, do poplotkowania) to co by było w tak zwanym “realu?”:) Wielogodzinne spotkania i przypalony obiad!!:)

No dobrze, ale po co ten wpis? Ano dlatego, że dzisiaj przedstawię Wam kruszonkę do ryby, który wzięłam od swojej przyjaciółki virtualnoblogowej. Panie i Panowie – kruszonka ta jest IDEALNA. Dzięki niej, takie ryby jak pstrąg lub łosoś nabierają innego wymiaru..a samo danie jest gotowe w ciągu 20 min i jest arcyłatwe do zrobienia. Gorąco polecam!!

Składniki (2 osoby)

– jeden płat pstrąga
– 2 łyżki bułki tartej,
– 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
– 2 łyżki tartego parmezanu (ja starłam Bursztyn – doskonały zamiennik)
– sól i świeżo mielony pieprz,
– niewielka ilość masła

Jak się robi (na podstawie przepisu Ani)

Płat solę i pieprzę. Kładę na folii aluminiowej. W misce łączę składniki kruszonki, wyrabiając jak kruszonkę do placka drożdżowego. Posypuję nią rybę, pieczemy w 180 stopniach przez 20 minut. Ja zjadłam z cytryną i z chlebem z tostera. Winko białe jest do tego idealne:)

I na koniec:

ANIU JESZCZE RAZ 100 lat!!!! Nie zmieniaj się, bo taka jesteś najlepsza! A suknia, przepiękna:) ona i Ty to milion dolarów:))))

i mały prezent:

Reklamy

One Comment Add yours

  1. vanilla pisze:

    jej, wzruszyłam się… i to nie troszeczkę, tylko całkiem spoooorooo :D

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s